dimarts, 8 de març de 2011

Cuina Potable - Rissotto de Pollastre Picant: Recepta

Avui començo el nou apartat de cuina, que ja que m'agrada tant, ho compartiré amb tothom qui vulgui provar els plats que faig jo.

I ja que començo avui doncs començaré per un plat semi-inventat per mi anomenat Rissotto de Pollastre Picant.





Ingredients (per a 4 persones):


  • 350gr. d'arròs (millor del país!)
  • 1 ceba grossa
  • 2 alls
  • 1/2 pebrot vermell no gaire gros
  • 1/4 pebrot verd
  • 2 tomacons 
  • 2 cullerades de concentrat de tomàquet
  • 1 pit de pollastre tallada a filets (o de Pavo que diuen que és més sa)
  • 1 litre de caldo de carn o pollastre o pastilla de caldo (opcional)
  • 150gr. de Parmesà ratllat al moment
  • Salsa Tabasco
  • Oli
  • Mantega
  • Sucre
  • Pebre
  • Sal
  • Aigua



Com fer el Rissotto de Pollastre Picant


És molt senzill, primer de tot farem el sofregit: piquem tallem la ceba, l'all, el pebrot pebrot verd i el vermell i els sofregim a foc mig a la paella gran amb mantega i oli a parts iguals. Remenem mentre es va fent i hi posem el concentrat de tomàquet i remenem. Deixem una estona més i hi tirem el tomacó ratllat i una culleradeta de sucre per corretgir l'acidesa.
Deixem una estona més i anem remenant perquè quedi tot igual. Llavors afegim el Tabasco i 4 o 5 molgudes de pebre. Jo ho faig a ull (7 o 8 sacsejades de l'ampolleta). A més ara s'ha de corretgir de sal. Seguidament tallem amb tisores el pollastre (o pavo) petit i ho deixem que cogi amb el sofregit. Si està sec hi podem afegir una mica d'aigua perquè no es cremi però no cal més oli ni mantega.


A partir d'aquí si triem la pastilla de caldo la farem pols i l'afegirem al sofregit amb una mica d'aigua, sinó no cal.


Ara ja farem el procediment natural del Rissotto: tirem l'arròs a la paella i hi anem afegim el caldo o l'aigua (segons intensitat i sabor que volgueu). Quan l'arròs s'hagi begut el líquid n'anirem afegint poc a poc perquè quedi molt reduït i no caldós. Sobretot aneu remenant perquè el líquid es barregi bé amb l'arròs.


Quan l'arròs ja estigui gairebé al dente ja podem apagar el foc i afegir 2 o 3 culleradetes de mantega i el parmesà ratllat i remenem bé.


Tapem i esperem uns 10 minuts que maceri.


I ja ho tenim, ja podem dinar que flipes.


Espero que us agradi! Bon profit!


PD: el picant el podeu triar al vostre gust afegint o traient Tabasco!


Gràcies Maria pel nom de l'apartat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada