I ja que començo avui doncs començaré per un plat semi-inventat per mi anomenat Rissotto de Pollastre Picant.
Ingredients (per a 4 persones):
- 350gr. d'arròs (millor del país!)
- 1 ceba grossa
- 2 alls
- 1/2 pebrot vermell no gaire gros
- 1/4 pebrot verd
- 2 tomacons
- 2 cullerades de concentrat de tomàquet
- 1 pit de pollastre tallada a filets (o de Pavo que diuen que és més sa)
- 1 litre de caldo de carn o pollastre o pastilla de caldo (opcional)
- 150gr. de Parmesà ratllat al moment
- Salsa Tabasco
- Oli
- Mantega
- Sucre
- Pebre
- Sal
- Aigua
Com fer el Rissotto de Pollastre Picant
És molt senzill, primer de tot farem el sofregit: piquem tallem la ceba, l'all, el pebrot pebrot verd i el vermell i els sofregim a foc mig a la paella gran amb mantega i oli a parts iguals. Remenem mentre es va fent i hi posem el concentrat de tomàquet i remenem. Deixem una estona més i hi tirem el tomacó ratllat i una culleradeta de sucre per corretgir l'acidesa.
Deixem una estona més i anem remenant perquè quedi tot igual. Llavors afegim el Tabasco i 4 o 5 molgudes de pebre. Jo ho faig a ull (7 o 8 sacsejades de l'ampolleta). A més ara s'ha de corretgir de sal. Seguidament tallem amb tisores el pollastre (o pavo) petit i ho deixem que cogi amb el sofregit. Si està sec hi podem afegir una mica d'aigua perquè no es cremi però no cal més oli ni mantega.
A partir d'aquí si triem la pastilla de caldo la farem pols i l'afegirem al sofregit amb una mica d'aigua, sinó no cal.
Ara ja farem el procediment natural del Rissotto: tirem l'arròs a la paella i hi anem afegim el caldo o l'aigua (segons intensitat i sabor que volgueu). Quan l'arròs s'hagi begut el líquid n'anirem afegint poc a poc perquè quedi molt reduït i no caldós. Sobretot aneu remenant perquè el líquid es barregi bé amb l'arròs.
Quan l'arròs ja estigui gairebé al dente ja podem apagar el foc i afegir 2 o 3 culleradetes de mantega i el parmesà ratllat i remenem bé.
Tapem i esperem uns 10 minuts que maceri.
I ja ho tenim, ja podem dinar que flipes.
Espero que us agradi! Bon profit!
PD: el picant el podeu triar al vostre gust afegint o traient Tabasco!
Gràcies Maria pel nom de l'apartat!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada