dimecres, 26 de gener del 2011

Editorial XI

Entre setmana visc on es toquen l'eixample i Sant martí, el carrer dos de maig. Visc a la penúltima illa d'aquest carrer, tocant a glòries. Però a la última d'aquestes illes hi ha cada dilluns, dimecres, divendres i dissabte el mercat dels encants vells. Molts ja el deveu conèixer i sabreu que és diferent del tradicional mercat sinó que seria més aviat un lloc de segona mà o d'intercanvi. Fins aquí tot bé. Ara, el que passa als voltants d'aquest mercat ja comença a ser una mica atabalador.
Jo estudio a l'ESMUC i cada dia que hi ha mercat i faig el viatge a peu de casa a l'escola, hi ha un centenar de persones venent, intercanviant o comprant productes tots aliens al propi mercat dels encants. Jo no sé si és que el que fan és il·legal o si no els dónen drets de venda però és vegonyós que cada dia que això passa la pobra gent que es dedica a això hagi de fugir corrents com canalla quan s'acosten la guàrdia urbana a pendre'ls les poques coses que tenen.
A més, com que els persegueix la policia cada dia tenen un lloc diferent on fer les vendes de manera que els costi més enxampar-los. No els he vist mai fent intercanvis o operacions "sospitoses" (i els veig cada dia que fan mercat) sinó que em sembla que fan el que poden per subsistir. L'únic que fa la policia és dissipar-los i ells mateixos munten les "parades" en una altra banda.
També és curiós que els dies que hi són, també són els dies d'encants vells per tant han d'anar relacionats per força.

Així doncs, crec que s'hauria d'arreglar d'alguna manera: o els integren als encants vells o els regulen perquè no hagin d'estar fugint i canviant de lloc constantment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada